MCU INAEM
Cercar a les nostres bases de dades i Catàlegs
Sou a: Inici / ca / Publicacions del CDT / Col·leccions digitals / Retratos en blanco y negro

Retratos en blanco y negro


logoRetratosTeatroEs1_p.jpg

Moltes revistes i premsa diària del segle XX van fer conviure en les seves pàgines la precisió de les fotografies amb el traç àgil del caricaturista. N’és una prova magnífica la selecció de caricatures presentades en aquesta col•lecció que acull un període de la nostra història (1939-1965) marcat per la penúria, però també per l’ingeni i l’humor salvadors. Els caricaturistes de llavors, amb els crítics o gasetillers, van integrar un univers compartit on es barrejaven les misèries de molts i la brillantor professional de no pocs. Alguns ben coneguts (els Fresno, Ugalde, Bon,...) i d’altres no tant, però tots s’hi trobaven en aquelles estrenes, sobre les quals exercitaven el seu art a cafès propers amb sintètica i envejada celeritat.

Més tard, el lector, àvid com poques vegades de notícies escèniques, podia llegir o no la crònica escènica, però no deixava de posar els seus ulls sobre aquella fogonada d'humor i intel•ligència que oferien els Cronos, Dávila, Del Arco, Ramón o Asirio. Era el seu triomf més gran, sabent que, desmaterialitzant els famosos (a Jardiel, Benavente, Celia Gámez, Rafael Rivelles o Lola Flores), els baixaven del seu Olimp, a l'alçada real de la mirada de l'aficionat.

Obre Retratos en blanco y negro

 

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Accions del document

Relacionats
Col. leccions digitals

Oferim tres col·leccions de documents, àudio, caricatures i fotografies, de gran utilitat per als professionals i estudiosos, i també d’un gran atractiu per a tots els amants de les arts escèniques.

Teatro para ti

Un producte àgil, dinàmic i atractiu on trobar diferents eines educatives, destinades a l’estudi de les obres incloses al currículum de formació secundària.

Documentos para la Historia del Teatro Español

El CDT presenta un projecte de recerca que persegueix la innovació en el seu format i continguts: milers de documents digitalitzats (premsa, fotografies, vídeos, cartells, etc.) i organitzats per seccions per a un accés més senzill.

Revista Digital de la Escena

Una síntesi de la diversitat de realitats escèniques al nostre país. Una realitat inclosa a fitxes, fotografies, textos, enllaços i documents audiovisuals que són resum de centenars d’hores d'enregistrament on plasmar amb amplitud el panorama teatral espanyol.