INAEM
Cercar a les nostres bases de dades i Catàlegs
Sou a: Inici / ca / Publicacions del CDT / Records d'un segle de teatre

Records d'un segle de teatre

Foto recuerdos.jpg

L’arxiu del CDT comptava, des de feia dècades, amb una poc coneguda i meravellosa “Colección Teatral de Prensa Madrileña Escogida”, compilada durant prop de 50 anys per un gairebé anònim aficionat i estudiós de l’escena madrilenya que, en el seu afany per conservar la memòria teatral, anticipa —en part— els mètodes moderns d’aproximació documental a l’espectacle.

Per les pàgines d’aquests 52 volums d’imatges —confeccionades artesanalment per l’autor de la col·lecció— ara digitalitzades, l’investigador i el curiós, a través del sistema de cerques o la lectura directa, hi trobarà infinitat de retalls de premsa, il·lustracions gràfiques i un nombre incomptable d’anotacions mecanografiades o manuscrits, que ajuden a delinear amb precisió, també a gaudir, de la trajectòria del teatre (els intèrprets, les companyies, les estrenes, els locals, les representacions…) a Madrid des de mitjan segle XIX fins al 1955. Tot això, doncs, com un gran retaule en el qual s’emmarquen els Records d’un segle de teatre.

Aquesta versió digital de la col·lecció “Recuerdos de un siglo de teatro” consta de 52 volums i milers de pàgines que aglutinen, a mode de col·lecció seriada, gran quantitat de material de premsa (crítiques, il·lustracions, programes) i anotacions escrites que apropen l’investigador i l’aficionat a l’activitat escènica a Madrid des de la segona meitat del segle XIX fins a mitjan segle XX.

Accions del document

Relacionats
Col. leccions digitals

Oferim tres col·leccions de documents, àudio, caricatures i fotografies, de gran utilitat per als professionals i estudiosos, i també d’un gran atractiu per a tots els amants de les arts escèniques.

Teatro para ti

Un producte àgil, dinàmic i atractiu on trobar diferents eines educatives, destinades a l’estudi de les obres incloses al currículum de formació secundària.

Documentos para la Historia del Teatro Español

El CDT presenta un projecte de recerca que persegueix la innovació en el seu format i continguts: milers de documents digitalitzats (premsa, fotografies, vídeos, cartells, etc.) i organitzats per seccions per a un accés més senzill.

Revista Digital de la Escena

Una síntesi de la diversitat de realitats escèniques al nostre país. Una realitat inclosa a fitxes, fotografies, textos, enllaços i documents audiovisuals que són resum de centenars d’hores d'enregistrament on plasmar amb amplitud el panorama teatral espanyol.