MCU INAEM
Cercar a les nostres bases de dades i Catàlegs
Inici > ca > Més recursos > Teatre a l'aula

Teatre a l'aula

Teatro.es · Canals temàtics · Presentació · Portal CDT

foto_canalestematicos1.jpg

fotoCitaNueva.jpg   El meu ofici consisteix a explicar històries als altres… Si no hi haguessin éssers humans prop de mi, les explicaria amb trossets de fusta, amb estripalls, amb retalls de paper, amb llauna, amb qualsevol cosa que hi hagués al món. Si no n’hi hagués res, les explicaria parlant en veu alta.
    Giorgio Strehler (Un Theatre pour la vie)

 

Canals temàtics vol ser una via oberta de comunicació on la reflexió, el creuament de mirades i d'experiències convidi a abordar críticament un aspecte, una matèria, un tema d’importància dins de la realitat escènica. Espai que neix amb vocació de permanència però també de canvi: es pretén com un mosaic de paisatges temàtics que vagin modelant els seus interlocutors en el temps.

Entrevistes, documents, reportatges, experiències, informacions,.. seran les facetes de cadascun d'aquests poliedres de tema escènic: per ara, Mirades ofereix diferents materials per reflexionar; Galeria permet revisar documents amb els que valorar millor la situació i els contextos; Aula oberta recull o ofereix propostes d’utilitat on germina el futur de la nostra escena.

iconosVerHacerTeatro_1
iconosVerHacerTeatro_2
iconosVerHacerTeatro_3
iconosVerHacerTeatro_4
iconosVerHacerTeatro_5
iconosVerHacerTeatro_6
iconosVerHacerTeatro_7
iconosVerHacerTeatro_8
 
logoverhacerteatro.jpg

Ofrecemos la mirada de los protagonistas: profesionales del teatro para jóvenes, de la docencia de artes escénicas, así como de varios grupos de adolescentes. Seleccionamos cerca de treinta grabaciones en vídeo de representaciones teatrales hechas tanto por profesionales como por estudiantes de secundaria, que pueden orientar sobre las formas actuales del teatro para jóvenes.

Y entramos esta vez en dos aulas abiertas: la del Centro Educativo Gençana, una propuesta multidisciplinar que incluye a toda la comunidad educativa, y los Premios Buero de Teatro Joven, una experiencia de ámbito nacional en la que participan cientos de institutos de secundaria.

Abrir Ver, hacer teatro

iconosLeerEscribirTeatro_1.jpg
iconosLeerEscribirTeatro_2.jpg
iconosLeerEscribirTeatro_3.jpg
iconosLeerEscribirTeatro_4.jpg
iconosLeerEscribirTeatro_5.jpg
iconosLeerEscribirTeatro_6.jpg
iconosLeerEscribirTeatro_7.jpg
iconosLeerEscribirTeatro_8.jpg
 
LogoLeerEscribirTeatro.jpg

Oferim la mirada dels protagonistes: autors, professors i alumnes, sobre com iniciar-se en la lectura d’obres i l’escriptura teatral per a joves. Seleccionem prop de quaranta llibres que poden ajudar als qui estan començant aquest camí a trobar maneres atractives de fer els primers passos. I entrem, mitjançant vídeos i resums escrits, a l’aula oberta, organitzada per l'AAT, amb autors professionals i estudiants de secundària; publiquem també alguns textos teatrals escrits per estudiants durant aquella experiència.

Obrir Leer, escribir teatro

 

iconosCanalInfantil_1.jpg
iconosCanalInfantil_2.jpg
iconosCanalInfantil_3.jpg
iconosCanalInfantil_4.jpg
iconosCanalInfantil_5.jpg
iconosCanalInfantil_6.jpg
iconosCanalInfantil_7.jpg
iconosCanalInfantil_8.jpg
 
LogoCanal_infantil.jpg

Trobem a la secció “Miradas” la veu dels professionals: associacions, festivals, companyies i autors per reflexionar sobre l’especificitat del teatre fet per als més joves. Els vídeos de vint-i-cinc fragments d’obres estrenades durant els últims anys ens ofereixen un panorama de la creació actual a Espanya. I tanquem aquest Canal amb una proposta pedagògica realitzada a un col•legi.

Vés a Teatro infantil

Accions del document
Relacionats
Col. leccions digitals

Oferim tres col·leccions de documents, àudio, caricatures i fotografies, de gran utilitat per als professionals i estudiosos, i també d’un gran atractiu per a tots els amants de les arts escèniques.

Revista Digital de la Escena

Una síntesi de la diversitat de realitats escèniques al nostre país. Una realitat inclosa a fitxes, fotografies, textos, enllaços i documents audiovisuals que són resum de centenars d’hores d'enregistrament on plasmar amb amplitud el panorama teatral espanyol.

Buscando
Detener la búsqueda