MCU INAEM
Buscar en nuestras Bases de datos y Catálogos
Inicio > ca > Més recursos > Teatre per a tu

Teatre per a tu

ilustracionteatroparati_2.gif


La sèrie Teatre per a tu està formada per un conjunt de materials didàctics intenten apropar el teatre a l'Ensenyament de Secundària. Aquests materials han estat preparats sobre la base de les grans obres dramàtiques que s’inclouen als actuals plans d’estudi. Per a aquesta primera entrega, hem seleccionat Historia de una escalera, d’Antonio Buero Vallejo, com una de les mostres més representatives del teatre espanyol de la postguerra. Progressivament, s’aniran incorporant altres obres mestres del teatre espanyol, com ara La Celestina, La vida es sueño, El sí de las niñas, Don Juan Tenorio, Tres sobreros de copa,...

Els materials que s’ofereixen sobre aquesta i altres obres estan pensats tant per a l’estudiant com per al professor. D’aquesta manera, per als estudiants s'ofereix, en primer lloc, un vídeo basat en fragments d'un muntatge teatral, embastats mitjançant un guió explicatiu interpretat per joves actors i amb suport de documents audiovisuals de diverses procedències. Aquest vídeo, que constitueix la principal eina didàctica, està acompanyat de materials complementaris per als joves: una “Caça del tresor” (eina informàtica basada en preguntes que el lector ha de resoldre) i una “Webquest” (proposta de tasques que els lectors han de realitzar en equip). Per al professor, s’ofereix una bibliografia de suport que, sota el rètol “La biblioteca del professor”, pretén facilitar la cerca de materials complementaris: edicions, estudis, recursos digitals,...

El nostre objectiu és posar els recursos del Centro de Documentación Teatral (biblioteca, videoteca, arxiu fotogràfic...) al servei dels més joves i de quins afronten la tasca docent, amb la finalitat de presentar de la manera més atractiva possible les grans obres de la història del teatre espanyol.

 

ico_Video_HistoriaDeUnaEscalera.jpg

TEATRE PER A TU· VOL. 1

Historia de una escalera
d'Antonio Buero Vallejo

Ens apropem a la vida i obra de Bueno Vallejo i a aquest text fonamental mitjançant testimonis, documents i escenes de la pròpia obra prestada d'una producció del Centro Dramático Nacional.

Veure vídeo

 

Acciones de Documento
Relacionados
Colecciones digitales

Ofrecemos tres colecciones de documentos, audios, caricaturas y fotografías, de gran utilidad para los profesionales y estudiosos y también de un gran atractivo para todos los amantes de las artes escénicas.

Revista Digital de la Escena

Una síntesis de la múltiple realidad escénica en nuestro país. Una realidad contenida en fichas, fotografías, textos, enlaces y documentos audiovisuales que son resumen de cientos de horas de grabación donde plasmar con amplitud el panorama teatral español.

Obras en streaming

Aquí podrás acceder a una cuidada selección de audios y vídeos íntegros procedentes de nuestro archivo. Documentos únicos sobre el teatro español de gran utilidad para el profesor en el aula, para el profesional escénico, para el investigador.

Teatro para ti

Un producto ágil, dinámico y atractivo donde encontrar diversas herramientas educativas destinadas al estudio de las obras incluidas en el curriculum de enseñanza secundaria.

Teatro accesible

Grabaciones completas de montajes de nuestro teatro reciente adaptadas para personas con discapacidad sensorial de orden visual y/o auditivo.

Buscando
Detener la búsqueda