INAEM
Cercar a les nostres bases de dades i Catàlegs
Sou a: Inici / ca / Més recursos / Teatre per a tu

Teatre per a tu

Teatro.es · Recursos · Teatre per a tu · Portal CDT

ilustracionteatroParaTi_2.gif


La sèrie Teatre per a tu està formada per un conjunt de materials didàctics intenten apropar el teatre a l'Ensenyament de Secundària. Aquests materials han estat preparats sobre la base de les grans obres dramàtiques que s’inclouen als actuals plans d’estudi. Per a aquesta primera entrega, hem seleccionat Historia de una escalera, d’Antonio Buero Vallejo, com una de les mostres més representatives del teatre espanyol de la postguerra. Progressivament, s’aniran incorporant altres obres mestres del teatre espanyol, com ara La Celestina, La vida es sueño, El sí de las niñas, Don Juan Tenorio, Tres sobreros de copa,...

Els materials que s’ofereixen sobre aquesta i altres obres estan pensats tant per a l’estudiant com per al professor. D’aquesta manera, per als estudiants s'ofereix, en primer lloc, un vídeo basat en fragments d'un muntatge teatral, embastats mitjançant un guió explicatiu interpretat per joves actors i amb suport de documents audiovisuals de diverses procedències. Aquest vídeo, que constitueix la principal eina didàctica, està acompanyat de materials complementaris per als joves: una “Caça del tresor” (eina informàtica basada en preguntes que el lector ha de resoldre) i una “Webquest” (proposta de tasques que els lectors han de realitzar en equip). Per al professor, s’ofereix una bibliografia de suport que, sota el rètol “La biblioteca del professor”, pretén facilitar la cerca de materials complementaris: edicions, estudis, recursos digitals,...

El nostre objectiu és posar els recursos del Centro de Documentación Teatral (biblioteca, videoteca, arxiu fotogràfic...) al servei dels més joves i de quins afronten la tasca docent, amb la finalitat de presentar de la manera més atractiva possible les grans obres de la història del teatre espanyol.

 

ico_Video_HistoriaDeUnaEscalera.jpg

TEATRE PER A TU· VOL. 1

Historia de una escalera
d'Antonio Buero Vallejo

Ens apropem a la vida i obra de Bueno Vallejo i a aquest text fonamental mitjançant testimonis, documents i escenes de la pròpia obra prestada d'una producció del Centro Dramático Nacional.

Veure vídeo

 

Accions del document

Relacionats
Col. leccions digitals

Oferim tres col·leccions de documents, àudio, caricatures i fotografies, de gran utilitat per als professionals i estudiosos, i també d’un gran atractiu per a tots els amants de les arts escèniques.

Revista Digital de la Escena

Una síntesi de la diversitat de realitats escèniques al nostre país. Una realitat inclosa a fitxes, fotografies, textos, enllaços i documents audiovisuals que són resum de centenars d’hores d'enregistrament on plasmar amb amplitud el panorama teatral espanyol.

Teatre accessible

Enregistraments complets de muntatges del nostre teatre recent, adaptats per a persones amb discapacitat sensorial d’ordre visual i/o auditiu.

Obres en streaming

Aquí podràs accedir a una acurada selecció d’àudios i vídeos íntegres, procedents del nostre arxiu. Documents únics sobre el teatre espanyol de gran utilitat per al professional de l’aula, el professional escènic i l‘investigador.