MCU INAEM
Buscar en nuestras Bases de datos y Catálogos

Retratos en blanco y negro


logoRetratosTeatroEs1_p.jpg

Moltes revistes i premsa diària del segle XX féren conviure en les seues pàgines la precisió de les fotografies amb el traç àgil del caricaturista. N’és una prova magnífica la selecció de caricatures presentades en esta col·lecció, que acull un període de la nostra història (1939-1965) marcat per la penúria, però també per l’ingeni i l’humor salvadors. Els caricaturistes d’aleshores, amb els crítics o gasetillers, integraren un univers compartit on es barrejaven les misèries de molts i la brillantor professional de no pocs. Alguns ben coneguts (els Fresno, Ugalde, Bon, etc.) i d’altres no tant, però tots s’hi trobaven en aquelles estrenes, sobre les quals exercitaven el seu art en cafés propers amb sintètica i envejada celeritat.

Més tard, el lector, àvid com poques vegades de notícies escèniques, podia llegir o no la crònica escènica, però no deixava de posar els ulls sobre aquella fogonada d'humor i d’intel·ligència que oferien els Cronos, Dávila, Del Arco, Ramón o Asirio. Era el seu triomf més gran, sabent que, desmaterialitzant els famosos (a Jardiel, Benavente, Celia Gámez, Rafael Rivelles o Lola Flores), els baixaven del seu Olimp, a l'alçada real de la mirada de l'aficionat.

Obre Retratos en blanco y negro

 

Actualmente no hay elementos en esta carpeta.

Acciones de Documento
Relacionados
Colecciones digitales

Ofrecemos tres colecciones de documentos, audios, caricaturas y fotografías, de gran utilidad para los profesionales y estudiosos y también de un gran atractivo para todos los amantes de las artes escénicas.

Teatro para ti

Un producto ágil, dinámico y atractivo donde encontrar diversas herramientas educativas destinadas al estudio de las obras incluidas en el curriculum de enseñanza secundaria.

Documentos para la Historia del Teatro español

El CDT presenta un proyecto de investigación que busca la innovación en su formato y en sus contenidos: miles de documentos digitalizados (prensa, fotos, vídeos, carteles...) organizados por secciones para un más fácil acceso.

Revista Digital de la Escena

Una síntesis de la múltiple realidad escénica en nuestro país. Una realidad contenida en fichas, fotografías, textos, enlaces y documentos audiovisuales que son resumen de cientos de horas de grabación donde plasmar con amplitud el panorama teatral español.

Buscando
Detener la búsqueda