INAEM
Cercar a les nostres bases de dades i Catàlegs
Sou a: Inici / vl / Publicacions del CDT / Records d'un segle de teatre

Records d'un segle de teatre

Foto recuerdos.jpg

L'arxiu del CDT disposava, des de fa dècades, d'una poc coneguda i meravellosa “Col·lecció Teatral de Premsa Madrilenya Escollida”, compilada durant prop de 50 anys per un quasi anònim aficionat i estudiós de l'escena madrilenya que, en el seu afany per conservar la memòria teatral, anticipa en part els mètodes moderns d'aproximació documental a l'espectacle.

Per les pàgines, confeccionades artesanalment per l'autor de la col·lecció, d'estos 52 volums d'imatges ara digitalitzades, l'investigador i el curiós, a través del sistema de cerques o la lectura directa, trobaran infinitat de retallades de premsa, il·lustracions gràfiques i un nombre incomptable d'anotacions mecanografiades o manuscrits, que ajuden a delinear precisament, també a gaudir, la trajectòria del teatre (els intèrprets, les companyies, les estrenes, els locals, les representacions, etc.) a Madrid des de mitjan centúria del segle XIX fins al 1955. Tot açò, doncs,  com un gran retaule en el qual s'emmarquen els Records d'un segle de teatre.

La col·lecció "Records d'un segle de teatre", en esta versió digital, consta de 52 volums i milers de pàgines que aglutinen, a manera de col·lecció seriada, infinitat de material de premsa (crítiques, il·lustracions, programes) i anotacions escrites que acosten a l'investigador i a l'aficionat a l'activitat escènica a Madrid  des de la segona meitat del segle del XIX fins a mitjan segle XX.

Accions del document

Relacionats
Col·leccions digitals
Oferim tres col•leccions de documents, àudio, caricatures i fotografies, de gran utilitat per als professionals i els estudiosos, i també d’un gran atractiu per a tots els amants de les arts escèniques.
Teatro para ti

Un producte àgil, dinàmic i atractiu on trobar diferents eines educatives, destinades a l’estudi de les obres incloses al currículum de formació secundària.

Documentos para la Historia del Teatro Español

El CDT presenta un projecte de recerca que perseguix la innovació en el seu format i els seus continguts: milers de documents digitalitzats (premsa, fotografies, vídeos, cartells, etc.) i organitzats per seccions per a un accés més senzill.

Revista Digital de la Escena

Una síntesi de la diversitat de realitats escèniques al nostre país. Una realitat inclosa a fitxes, fotografies, textos, enllaços i documents audiovisuals que són resum de centenars d’hores d'enregistrament on plasmar amb amplitud el panorama teatral espanyol.