INAEM
Cercar a les nostres bases de dades i Catàlegs
Sou a: Inici / vl / Més recursos / Teatro para ti

Teatro para ti

Teatro.es · Recursos · Teatro para ti · Portal CDT

ilustracionteatroParaTi_2.gif


La sèrie Teatre per a tu està formada per un conjunt de materials didàctics que intenten acostar el teatre a l'Ensenyament de Secundària. Estos materials s’han preparat sobre la base de les grans obres dramàtiques que s’inclouen als actuals plans d’estudi. Per a esta primera entrega, hem seleccionat Historia de una escalera, d’Antonio Buero Vallejo, com una de les mostres més representatives del teatre espanyol de la postguerra. Progressivament, s’aniran incorporant altres obres mestres del teatre espanyol, com ara La Celestina, La vida es sueño, El sí de las niñas, Don Juan Tenorio, Tres sobreros de copa, etc.

Els materials que s’oferixen sobre esta i altres obres estan pensats tant per a l’estudiant com per al professor. D’esta manera, per als estudiants s'oferix, en primer lloc, un vídeo basat en fragments d'un muntatge teatral, embastats mitjançant un guió explicatiu interpretat per joves actors i amb suport de documents audiovisuals de diverses procedències. El vídeo, que constituïx la principal eina didàctica, està acompanyat de materials complementaris per als joves: una “Caça del tresor” (eina informàtica basada en preguntes que el lector ha de resoldre) i una “Webquest” (proposta de tasques que els lectors han de realitzar en equip). Per al professor, s’oferix una bibliografia de suport que, sota el rètol “La biblioteca del professor”, pretén facilitar la cerca de materials complementaris: edicions, estudis, recursos digitals, etc.

El nostre objectiu és posar els recursos del Centro de Documentación Teatral (biblioteca, videoteca, arxiu fotogràfic...) al servei dels més joves i dels qui afronten la tasca docent, amb la finalitat de presentar, de la manera més atractiva possible, les grans obres de la història del teatre espanyol.

ico_Video_HistoriaDeUnaEscalera.jpg

TEATRE PER A TU    VOL. 1

Historia de una escalera
d' Antonio Buero Vallejo

Ens acostem a la vida i obra de Bueno Vallejo i a este text fonamental mitjançant testimonis, documents i escenes de la pròpia obra prestada d'una producció del Centro Dramático Nacional.

Vídeo

 

Accions del document

Relacionats
Col·leccions digitals
Oferim tres col•leccions de documents, àudio, caricatures i fotografies, de gran utilitat per als professionals i els estudiosos, i també d’un gran atractiu per a tots els amants de les arts escèniques.
Revista Digital de la Escena

Una síntesi de la diversitat de realitats escèniques al nostre país. Una realitat inclosa a fitxes, fotografies, textos, enllaços i documents audiovisuals que són resum de centenars d’hores d'enregistrament on plasmar amb amplitud el panorama teatral espanyol.

Teatre accessible

Enregistraments complets de muntatges del nostre teatre recent, adaptats per a persones amb discapacitat sensorial d’ordre visual o auditiu.

Obres en streaming
Ací podràs accedir a una acurada selecció d’àudios i vídeos íntegres, procedents del nostre arxiu. Documents únics sobre el teatre espanyol de gran utilitat per al professional de l’aula, el professional escènic i l‘investigador.